Școala Gimnazială Nr.1 Dragu menţine vie oina în Sălaj

În data de 27 aprilie se va desfășura Cupa “Dragoș Vodă” ediția a-IX-a pe terenul de sport din comuna Dragu, începând cu ora 10, atât la seniori cât și la juniori. În cadrul acestei competiții se va desfășura și etapa de zona a O.N.S.S.-Olimpiada Națională a Sportului Școlar.

Competiția este organizată de către Școala Gimnazială Nr.1 Dragu reprezentată de directorul Cosmin Ardelean în parteneriat cu primăria Comunei Dragu, reprezentată de primarul Claudiu Lazăr care asigură susținerea financiară necesară, Directia Județeană pentru Sport și Tineret Sălaj reprezentată prin directorul Adrian Fărcaș care asigură materialele necesare pentru premiere: cupe, diplome, tricouri și SA Agronova Dragu reprezentate prin domnul Vasile Gherman, sponsorul tradițional.

Aşa cum aminteam mai înainte în Dragu, meritul introducerii oinei ca sport şi transformarea lui în tradiţie şi brand, este a domnului profesor Teodor Zah. A început din anul 1972 să formeze jucători din randul elevilor participând la competiţiile judeţene zonale şi naţionale rezervate elevilor: Cupa Pionerului. Mai apoi pe măsură ce primele generaţii de elevi au crescut, participarea la competiţii s-a extins la juniori şi seniori formându-se astfel echipa ,,Drum Nou,, Dragu care în anii ′72 -′89 domina competiţiile judeţene, zonale şi participă la turnee finale: Cupa UTC, Campionatul Republican de Juniori şi Seniori, Cupa UNCAP, Cupa României. Mărturie stă panoplia de cupe, medalii şi diplome de la Şcoala Gimnazială Dragu. Din anul 2003 tradiția este dusă mai departe pană în anul 2012 de către profesorul Dan Aluas iar din 2012 până în prezent de către profesorul de educație fizică și sport Cosmin Ardelean.

citește mai mult: Sportul Salajean